2011. október 16., vasárnap

Dicsőség a hősöknek!

Gyönyörű ünnepe a magyarságnak a mai nap, október 15-e, melyen dicső őseink megszabadították a magyarságot Isten megtagadásának és Európa elárulásának szégyenétől! 1944. október 15-én a Szálasi Ferenc által vezetett Nyilaskeresztes Párt – Hungarista Mozgalom átvette a hatalmat Magyarországon és négy hónapon keresztül feltartóztatta a vörös áradatot!

Magyarország 1940 novemberében csatlakozott a Háromhatalmi egyezményhez, ezzel vállalta, hogy a Világháborút a fényszerű hatalmak oldalán fogja végigharcolni. 1942 márciusában Horthy kormányzó az angolbarát Kállayt nevezte ki miniszterelnöknek, aki titokban kapcsolatot keresett ellenségeinkkel. A német szövetséges mindenről tudott és figyelmeztette Horthyt, hogy nem tűri az árulást. Ennek ellenére sajnos semmi sem változott. Németország nem kockáztathatta, hogy olasz és román szövetségese után Magyarországot is elveszítse. 1944 márciusában a német csapatok bevonultak Magyarországra, mely által sajnálatos módon sérült szuverenitásunk, de másképp nem lehetett elkerülni a tragédiát. Horthy megőrizte pozícióját, továbbra is ő nevezte ki a kormányokat, tehát a jogfolytonosság megszűnéséről nem beszélhetünk. Horthy folytatta bűnös politikáját és a németbarát Sztójay Dömét leváltva kinevezte miniszterelnöknek Lakatos Gézát, aki megegyezett a szovjetekkel az átállásról. Hamis toposzként él a magyar történettudományban a „kiugrás” kifejezés, hiszen a szovjetek feltételként szabták a németek hátbatámadását, tehát szó sem volt a háborúból való kilépésről. Nem is lehetett, mivel Magyarország területén harcok folytak és Sztálin hódító törekvésének (Európa) részét képezte Magyarország is. Horthy a visszaszerzett területekről is lemondott szovjet követelésre (Erről vajon hány horthysta vadmagyarnak van tudomása?).

Általános elkeseredettség lett úrrá a nemzeten, hiszen úgy tűnt, hiába hullattuk vérünket négy éven keresztül, hogy megőrizzük szabadságunkat a bolsevizmussal szemben. Az Úr nem hagyta magára a magyarságot e válságos órákban! A Szálasi Ferenc által vezetett Nyilaskeresztes Párt - Hungarista Mozgalom – mely régóta kész tervvel rendelkezett erre az esetre – a tettek mezejére lépett. Megegyezett a németekkel, hogy nem akadályozzák meg a hatalom átvételét, így előre kizárták annak lehetőségét, hogy a mozgalom a román vasgárda sorsára jusson, melynek felkelését a németek verték le. A párt aktivistái minden fontos posztot elfoglaltak, a rendvédelmi szervek többsége, a különböző közszolgáltatási ágazatok mind a felkelés mellé álltak.

A németek – ígéretükhöz híven – nem gátolták a változásokat, sőt kisebb segítséget is nyújtottak ahhoz. Szálasi Ferenccel a legnyakasabb magyar nacionalista került az ország élére, aki az alárendelésnek még a látszatát sem viselte volna el. Ez a legékesebb bizonyíték arra nézve, hogy az ország nem szenvedett német elnyomástól. Szálasi kierőszakolta a kormányzónál miniszterelnöki kinevezését. Ennek túl sok értelme nem volt, hiszen Horthy árulásával méltatlanná vált arra, hogy államfőként tevékenykedjen. Horthy lemondott államfői tisztéről, majd a megtisztított országgyűlés Szálasit nemzetvezetővé választotta. A lehetőségekhez képest a hungaristák igyekeztek minél inkább alkalmazkodni az alkotmányos előírásokhoz. A körülményekből adódóan azonban nem felelhettek meg száz százalékosan azoknak. Így fogalmazott Szálasi: „választanom kellett nemzetünk és az alkotmány, az igazság és a jog, az élet és a törvény között: én nemzetünket, az igazságot és az életet választottam." A párt nem várhatott arra, hogy a következő választásokon jusson hatalomra, mikor az árulás kész ténnyé vált! A természetjog megelőzi a tételes jogot!

Nem nagy talány, mit nyert volna Magyarország azzal, ha Horthy ördögi terve sikerül. Amit Románia! 1. Elvesztette becsületét. 2. Előmozdította a sötét erők diadalát. 3. Ugyanolyan terror és rabszolgasors várt rá a háború után, mint ránk. Mit nyert Magyarország a jó oldalon való kitartással? 1. Érdemeket szerezett az Úristen előtt. 2. Sokadszorra megmentette Európát a pusztulástól. 3. Több százezer ember menekülhetett nyugatra, akikre itthon üldözés, halál várt volna. 4. Megmenekült a Nemzeti Bank aranykészlete és a Szent Korona.

Szálasin és harcostársain a megszálló szovjetek kiszolgálói embertelen bosszút álltak. Az azóta felnőtt generációk rosszindulatból, vagy tudatlanságból továbbra is a gonoszsággal, vagy az őrültséggel azonosítják Szálasi nevét. Mindig volt azonban az emigrációban és itthon is egy mag, mely tudatában volt annak, mit köszönhet a hungaristáknak a magyarság és ápolta emléküket. Add Urunk, hogy ne hunyjon ki a láng! Add, hogy mindenki megismerje nagyságukat! Add, hogy a vértanúk véréből új hajtás sarjadjon és létrejöjjön a Magyar Birodalom, melyről szent nemzetvezetőnk álmodott!     




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése