2011. június 26., vasárnap

Előrelépés Lengyelországban abortusz-ügyben

Lengyel kezdeményezés: teljes tilalom az abortuszra

Életvédők törvényjavaslatot kezdeményeztek a terhesség-megszakítás teljes tilalmára Lengyelországban.

Az állampolgári törvényjavaslat, mely a fogantatástól kezdve védelmezné az emberi életet, a jövő héten kerül a szejm asztalára – jelentette a Rzeczpospolita című lap hét végi számában. A kezdeményezés Mariusz Dzierzawski, a Fundacja Pro – Prawo do Zycia (Jog az Élethez Alapítvány) vezetőjének nevéhez fűződik, és 450 ezer lengyel állampolgár támogatta aláírásával. Dzierzawski abortuszellenes kiállításaival vált ismertté Lengyelországban. A jelenlegi lengyel abortusztörvény csak azokban az esetekben engedélyezi a terhesség megszakítását, ha az a nő egészségét vagy életét veszélyezteti, nemi erőszak következménye, vagy ha a vizsgálatok azt jelzik, hogy a magzat súlyos és visszafordíthatatlan egészségkárosodással jönne világra.

Az állampolgári törvénytervezet azonban ezeket a kivételeket is megszüntetné. Abban az esetben, ha az anya élete van veszélyben, bíróság döntene az abortusz engedélyezéséről. Az ellenzéki Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) már közölte, hogy ellenzi a tervezetet. A párt szerint a kezdeményezők a katolikus világnézetet szeretnék rákényszeríteni az összes állampolgárra, ami ellentétes az alkotmánnyal, ezért az SLD már az első olvasásban javasolni fogja a tervezet elutasítását. Kedden, a szejm ülésének kezdetén a parlament épülete előtt baloldali szervezetek kiállítást is rendeznek az illegális abortuszokról „A nők pokla” címmel. Az ellenzéki nemzeti konzervatív Jog és Igazságosság viszont támogatja a kezdeményezést, és arra fog szavazni, hogy azt küldjék tovább a megfelelő parlamenti bizottságokhoz.

A kezdeményezők élvezik a katolikus egyház támogatását. Stanislaw Gadecki poznani érsek, a lengyel püspöki konferencia alelnöke csütörtöki úrnapi szentbeszédében azt mondta, hogy a meg nem született gyermekek életének kioltását lehetővé tevő jogi kiskapuk ellentétesek az erkölcsi alapelvekkel és az alkotmánnyal. Az éppen a napokban ülésező püspöki konferencia várhatólag állást foglal az abortusz teljes tilalmát szorgalmazó, illetve az élettársi kapcsolatokat lehetővé tevő másik törvénytervezettel kapcsolatban.

A kezdeményezés sorsát a kormányzó Polgári Platform álláspontja fogja eldönteni. A párt frakciója még nem vitatta meg a kérdést, de Andrzej Halicki képviselő, a szejm külügyi bizottságának elnöke azt mondta a Rzeczpospolitának, hogy személy szerint a törvényjavaslat elutasítása mellett van már első olvasásban, mert a jelenlegi szabályozást jó kompromisszumnak tekinti.

MTI, 2011-06-26

Hálát mondhatunk az Úrnak, hogy a sötétség térhódítása mellett néha a fény sugarai is előbukkannak! Nem csak az abortusz és a buziházasság legalizálásáról, hanem komoly életvédő kezdeményezésről is olvashatunk! Bár Magyarország tartana itt, ahol 1956 óta több, mint 6 millió magzat esett gyilkosság áldozatául! A lengyel baloldal szerint az alkotmányellenes a katolicizmus állampolgárokra erőltetése. Mi szükség alkotmányra, kérdezzük mi? Főleg egy olyanra, mely nem a katolikus világnézeten alapul? A baloldali szervezetek miért nem az abortusz áldozatairól rendeznek kiállítást? Az illegális abortusz nem csak a „nő pokla”, hanem a magzaté is, aki áldozatul esik annak! Azért, mert az emberek „úgyis lopnak” talán engedélyezzük a lopást? A külügyi bizottság elnöke szerint „jó kompromisszum” a jelenlegi, liberális törvény. Ártatlan emberek megölését lehet jó kompromisszumnak nevezni?

Gyakori érv az abortusz mellet, hogy „mi lesz, ha jön a gyerek”? A normálisan, azaz tisztán élő embereknél, nem „jön a gyerek”, hanem szeretetben várja a házaspár! Nagy felelőssége van az erkölcstelenség és abortusz terjedésében az úgynevezett „ felvilágosító előadásoknak”, melyek a tiszta életre nevelés helyett bátorítják a  fiatalokat a paráznaságra és az abortuszra. Sajnos a „nemzeti tábor” 99%-a is abortusz-párti. Nem ismerik fel, hogy a sötétség elleni harc ott kezdődne, hogy védelmünkbe vesszük az életet! 1000-szer többet ér egy magzat életéért elmondott ima, mint egy egész éjszakás, bátor harc a droidokkal! Nem lesz addig magyar és európai feltámadás, amíg lelkes hívei vagyunk önmagunk kiirtásának!

A Katolikus Egyház egyetlen esetben fogadja el az abortuszt, ha az indirekt. Például egy rákos méh eltávolítása esetén a benne fejlődő magzat meghalhat, de ha nem végzik el a műtétet, az anya hal meg. Nem ölték meg a magzatot, hanem az anya megmentése közben, akaratlanul halt meg. Ez óriási különbség! Nem lehet megölni egy magzatot azért, mert betegen születne a világra. Ilyen alapon azokat az embereket is megölhetnénk, akik életük során megőrülnek, vagy nyomorékká válnak. Miért hagynánk szegényeket „szenvedni”? Ha így megy tovább a világ, egyszer majd ez sem lesz meglepő! Nem érdemelnek halált azok a magzatok sem, akiknek apja nemi erőszakot elkövető személy volt. A gyermekek nem büntethetők az apák bűnéért! Egy szörnyűséget nem tesz semmisé egy még nagyobb! Senki sem mondta, hogy öröm egy ilyen gyerekre várni! A délszláv háborúban nemi erőszakot elszenvedett asszonyok születő gyermekeit magukhoz vették apácák, csak hogy megmentsék életüket! Ma is lenne hasonlóra lehetőség. Hamis érv az is, hogy ”szegénységbe születne a gyerek”. Továbbgondolva kiirthatnánk minden szegény embert földön, hiszen anyagi jólét nélkül úgy is kár létezniük.

Az indirekt abortuszon kívül kötelessége minden államnak tiltani és üldözni az abortuszt! „Szexuális felvilágosításnak” nevezett agymosás helyett hit és erkölcstanra, emberi életre való nevelésre van szükség!    



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése