2011. július 26., kedd

Tragédia Norvégiában

Nehéz megítélni, hogy őrület, vagy sátáni gonoszság vezette Anders Behring Breiviket, mikor Norvégiában, július 22-én, pénteken borzalmas mészárlást végzett nyaraló fiatalok között. A médiában megjelenő hírek szokás szerint teljesen zavarosak, ellentmondásosak. A férfit szélsőjobboldalinak és keresztény extrémistának nevezik. Mire alapozzák ezt? Muszlimellenes beállítottságára, valamint azon állítására, mely szerint keresztes lovag.

A valódi, európai szélsőjobboldal, különösen pedig az ultrajobboldal ellenzi az Európába irányuló muszlim expanziót, de ez még kevés a szélsőjobboldalisághoz. A jobboldaliság (és ennek tiszta formája, a szélsőjobboldaliság) valami melletti és nem valami elleni kiállást jelent. Gerincét a tradicionális, keresztény berendezkedéshez való (kisebb-nagyobb mértékű) ragaszkodás alkotja. Az esetleges ellenségekkel való szembehelyezkedés csak járulékos része lehet egy valódi jobboldali ideológiának.

Ha Breivik keresztes lovagnak hiszi magát, óriásit téved! A keresztes lovagok a Szent Föld felszabadításával, védelmével, valamint ispotályok fenntartásával foglalkoztak, értelmetlen terrorcselekmények végrehajtása helyett. A Templomos Rendnek több eszmei utódja is működik, melyeket az Egyház elismer, ezek karitatív tevékenységet folytatnak. A liberális média „keresztény extrémista” kifejezése teljesen értelmezhetetlen. A két fogalmat lehetetlen összekapcsolni. A fundamentalista kifejezés összeköthető a kereszténnyel, de a merénylőre ezt sem vonatkoztathatjuk. Utóbbi az alapokhoz való ragaszkodást jelenti. Itt viszont feltétlenül meg kell jelölni, mely keresztény felekezetről beszélünk? Evangélikus, katolikus? Az evangélikus fundamentalizmus nem a mi asztalunk, arra nem térünk ki. A katolikus fundamentalizmus (tradicionalizmus) – akár csak a szélső, illetve ultrajobboldaliság szemben áll a muszlim világuralmi törekvéssel, nem kevésbé annak zsidó megfelelőjével és itt van a bökkenő!

Az egész liberális média elhallgatja, hogy a merénylő cionista volt, távoli unokatestvéreinknek nevezte a zsidókat! Nyilván az iszlám iránti vak gyűlölet sodorta idáig Breiviket. Ez általános tendenciának nevezhető Nyugat-Európa nemzeti radikális oldalán, ahogy azt korábban említettük. A merénylő 1500 oldalas tanulmányban állítólag többször említi a MIÉP, a Jobbik és a HVIM nevét, ebből kifolyólag a hazai zsurnaliszták mély-rétege arról kezdett elmélkedni, beszélhetünk-e eszmei rokonságról, vagy valós kapcsolatokról Breivik és az említett szervezetek között? Úgy gondoljuk, ezzel önmagukat minősítették! A három szervezet természetesen azonnal megkapta a szélsőjobboldali jelzőt, ami teljesen alaptalan, hiszen egyik sem vallja magát annak. Még a magukat annak vallók is csak kis százalékban felelnek meg annak, amit a szélsőjobboldaliság megkövetel, hát még, akik nem is vállalják fel! A nemzeti-kommunista MIÉP esetében nehéz lenne fellelni bármilyen jobboldali elemet. A Jobbiknál az utóbbi néhány évet szemlélve beszélhetünk egy óvatos jobboldali érdeklődésről, viszont tekintve, hogy Vona Gábor szerint a tradíció utolsó mentsvára az iszlám, a merénylővel összeházasítani a pártot finoman szólva komoly szakmai baki. A HVIM-en belül működnek erősen pozitív elemek, de attól még távol vannak, hogy szélsőjobboldali mozgalomként beszéljünk róluk.

A merénylő szabadkőműves tagságát megemlítette a média, de furcsa módon egy újságírónak sem okozott fejtörést, hogy akkor mégis hogyan lehet „keresztes lovag”? Széles körben ismert, hogy a szabadkőművesség keresztényellenes, szabadelvű, titkos társaság, gyökerei a „felvilágosodáshoz”, a „nagy” francia forradalomhoz és a sátánizmushoz nyúlnak vissza, az Egyház pedig kiközösítéssel bünteti az oda belépő katolikusokat. 

Csak remélhetjük, hogy egy magányos őrültről van szó és nincsenek szélesebb összefüggései a történteknek! Lehetséges verzióként merült fel, hogy Izrael üzent Norvégiának, amiért az – Európában elsőként – a Palesztin állam elismerésére készül. Ezt támasztja alá, hogy az elkövető láthatóan alapos katonai-elhárítási kiképzést kapott. Az sem kizárt, hogy a kereszténység és a templomos lovagok belekeverése éppen  hitünk és a tradicionális katolikus erők lejáratásának szándékával történt!

Szemben állunk Európa eliszlamizálódásának folyamatával, de semmiképp sem lehet eszköz ez ellen a terror! A norvég munkáspártra hárítani az egész problémát (pláne gyerekeket büntetni) abszurdum. A jelenlegi helyzet kialakulásában minden Nyugat-európai párt ludas, kivéve a bevándorlás-ellenes pártokat, akik viszont hibásan „az ellenségem ellensége a barátom” elvet követik.

Isten nyugosztalja az áldozatokat és enyhítse fájdalmát a hozzátartozóknak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése